P. FREŠO: Rozdiel medzi socialistami a ľudovými stranami je stále priepastný

06.07.2012 Bratislava

Bratislava 6. júla (TASR) - Každý nárast preferencií povzbudzuje k práci a je signálom dôvery ľudí. Rozdiel medzi socialistami a ľudovými stranami je však stále priepastný. Vo svojom stanovisku to dnes uviedol líder SDKÚ-DS Pavol Frešo, ktorého strana sa podľa výsledkov prieskumu agentúry Polis pre televíziu TA3 vrátila na čelo pravicových strán.

"Máme pred sebou ešte veľa tvrdej práce. Keď bude poctivá, bude aj úspešná," uviedol Frešo. V marci 2012 získala SDKÚ-DS ešte pod vedením Mikuláša Dzurindu necelých 6,1 percenta hlasov a z pravicových strán ju predbehlo KDH aj OĽaNO. Polis aktuálne strane nameral 7,8 percenta.

Podľa výsledkov tohto prieskumu najsilnejšou politickou stranou na Slovensku zostáva vládny Smer-SD, ktorý by volilo až 48,8 percenta opýtaných. V parlamente by tak mal Smer-SD 87 mandátov, čo je o štyri viac ako v súčasnosti a mohol by teda naďalej vládnuť sám.

Na druhom mieste by s veľkým odstupom skončila SDKÚ-DS, ktorú by volilo 7,8 percenta respondentov, čo znamená 14 poslancov v NR SR. Stranu Pavla Freša nasleduje hnutie OĽaNO so ziskom 7,6 percenta hlasov (14 poslancov), KDH by dalo hlas 7,4 percenta opýtaných (13 mandátov) a Mostu-Híd 6,5 respondentov (12 poslancov). Ako posledná by sa do parlamentu prebojovala SaS, ktorú by podľa prieskumu podporilo 5,8 percenta opýtaných (10 mandátov).
 

Vyberte región